Kaikkiaan 66 hehtaarin kokoinen Pirkkolan liikuntapuisto on olennainen osa Keskuspuistoa.
Pirkkolan harjoitushalli täydentää hyvin alueen monipuolista liikuntatarjontaa.

Liikuntapuistossa voi uida uimahallissa, palloilla ja pelata vaikkapa jääkiekkoa. Kesällä uidaan Plotissa, joka nyt tosin on remontissa. Puistossa on yleisurheilukenttä ja lentopallokenttä, talvisin luistinrata. Jalkapalloilijoilla on käytössään tekonurmi-, nurmi- ja hiekkakentät. Ympärillä aukeava tuhannen hehtaarin Keskuspuisto tarjoaa hyvät lenkkeily- ja hiihtomaastot.

Pirkkolan liikuntapuisto rajautuu Hämeenlinnanväylään, Kehä I:een, Pirkkolaan ja Länsi-Pakilaan. Liikenne liikuntapuistoon on ohjattu Kehä I:n ja Pirkkolantien kautta, ennen Raidejokerin valmistumista.

Liikuntapuisto syntyi 1960-1970-luvun kuntoilubuumin synnyttämänä. Liikuntapuistosta järjestettiin suunnittelukilpailu, jonka voitti Heikki ja Kaija Sirenin ehdotus Sammakkomies. Alun perin liikuntapuistoon piti tulla myös Helsingin Yliopiston voimistelulaitos, mutta se päätettiin siirtää Jyväskylään, joten liikuntapuisto jäi yksin Helsingin kaupungin toteutettavaksi. Liikuntapuiston aiemmat päärakennukset toteutettiin vaiheittain vuosina 1968-1974.

Vuonna 2022 uimahallin viereen avattava Pirkkolan harjoitushalli on samaisen Sirenin arkkitehtitoimiston suunnittelema.

Lue lisää