Kuva: ©Ville Vuorinen

Pirkkolahalli valmistuu ensi syksyksi. Henrik Dettmann kehuu uusia tiloja, jotka tarjoavat entistä parempia mahdollisuuksia laadukkaaseen harjoitteluun muun muassa tuleville koripallolupauksille.

Kävelymatkan päähän Pohjois-Haagan yhteiskoulusta, PHYKistä, avautuvassa Pirkkolahallissa on ensi lukuvuodesta alkaen mahdollista harjoitella koripalloa kolmella tasokkaalla kentällä. Hallin juoksuradat ja kunto- sekä taitosalit tarjoavat hyvät tilat oheisharjoitteluun, kuten myös Pirkkolan liikuntapuiston mahtavat lenkkipolut ja ladut sekä Pirkkolahallin viereinen uimahalli.

”Uusi halli tarjoaa loistavat puitteet nuorille urheilijoille!”

”Näistä olosuhteista on hyvä ponnistaa kohti Susiladies- ja Susijengi-joukkueita sekä korisammattilaisuutta. Uusi halli tarjoaa loistavat puitteet nuorille urheilijoille!”, Henrik Dettmann kehuu. ”Uuden hallin myötä Pirkkolan liikuntapuistosta kehittyy urheiluseuroilla ja kouluille ainutlaatuinen liikuntaolosuhdekokonaisuus, aivan pääkaupunkiseudun ytimeen.”

”Pirkkolahallin avulla HBA:n yläkoulutoiminta nousee uudelle tasolle!”

”PHYK on yli 10 vuotta toteuttanut ansiokkaasti yläasteikäisten koripalloilijoiden akatemiaa, mutta ilman asianmukaisia tiloja on mahdotonta saavuttaa parasta laatua”, Suomen Koripalloliiton päävalmentaja jatkaa. ”Pirkkolahallin avulla HBA:n yläkoulutoiminta nousee uudelle tasolle!”

Helsinki Basketball Academy on Suomen Koripalloliiton ja Olympiakomitean yhteistyössä kehittämä ohjelma, jossa pääkaupunkiseudun 13-19 -vuotiaille potentiaalisille tulevaisuuden pelaajille tarjotaan mahdollisuus ympärivuotiseen, maajoukkuetasoiseen ammattivalmennukseen omassa kouluympäristössä.

Pohjois-Haagan yhteiskoulu on syksystä 2011 alkaen vastannut Helsinki Basketball Academyn yläkouluvaiheessa opiskelevien tyttö- ja poikamaajoukkuepelaajien päivittäisestä harjoittelusta.

PHYK on yksi Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian urheiluyläkouluista, joiden toimintaa Olympiakomitea koordinoi. Lähes 1000 oppilaan yläasteen ja urheilulukion kattavassa koulussa on urheilijoita jopa 30 eri lajista.

https://www.basket.fi/basket/uutiset/henrik-dettmann-iloitsee-uudesta-pirkkolahallista-puitteet-kuntoon-tuleville-korislupauksille/